Sollicitatietraining

Sollicitatietraining is nuttig voor iedereen, maar vooral als je al vaker bent afgewezen na een sollicitatie. Tijdens de training, of cursus, leer je hoe je succesvoller kunt zijn tijdens sollicitatiegesprekken en hoe je betere sollicitatiebrieven schrijft. De kosten van een training variëren per aanbieder.

Voor wie is sollicitatietraining?

Een sollicitatietraining is eigenlijk nuttig voor iedereen die de arbeidsmarkt betreedt. Solliciteren leer je immers niet op school. Zeker als je meerdere keren bent afgewezen is het verstandig om een dergelijke training te overwegen.

Wat is sollicitatietraining?

Tijdens sollicitatietraining leer je gedurende een aantal bijeenkomsten hoe je je zenuwen in bedwang moet houden, waar je op moet letten in je sollicitatiebrief en hoe je jezelf het beste presenteert tijdens een sollicitatiegesprek.

Duur en kosten

Sollicitatietraining bestaat meestal uit een aantal bijeenkomsten en wordt zowel individueel als groepsgewijs aangeboden. De kosten zijn variabel, maar bedragen gemiddeld tussen de 85 en 400 euro. Sollicitego biedt naast face-to-face sollicitatietraining ook een online training aan.

Kijk ook een op de website sollicitatiecursus.com. Hier staan staan veel voorbeeld CV's en tips voor het opstellen van een CV.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg