In deze doelgroepen zijn wij geïnteresseerd

MBO,HBO,WO


Actief in de branches

Overheid / Non-profit


Bedrijfscultuur

Dynamisch

Professioneel

Innovatief


Aantal werknemers

Nationaal: 1400

Internationaal: 0


Locatie hoofdkantoor

Raadhuisplein 1


Internationale carrièremogelijkheden

Nee

Contact opnemen of solliciteren

gemeente Haarlemmermeer

Raadhuisplein 1

2132 TZ

0900 1852

recruitment@haarlemmermeer.nl

Social Media

Werken bij gemeente Haarlemmermeer

De diversiteit van Haarlemmermeer zorgt voor een gevarieerde en boeiende werkvloer.

Over gemeente Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is een unieke, dynamische omgeving, waarin inwoners en bedrijven voorop staan en wij de ontwikkeling van hun leefwereld en belangen dagelijks helpen te realiseren. Werken voor Haarlemmermeer is “Werken vanuit de bedoeling”. Dat betekent dat inwoners en bedrijven centraal staan. Wij denken in wat kan en niet in wat niet mag.

We werken daarvoor van buiten naar binnen. We zitten bij inwoners en bedrijven aan tafel, werken gebieds- en opgavegericht en maken professionele keuzes.

De Haarlemmermeerse diversiteit buiten, vraagt om variëteit binnen. Wij waarderen de inzet van iedereen die een actieve bijdrage wil leveren om samen met onze inwoners en bedrijven Haarlemmermeer dagelijks te helpen inrichten en te blijven ontwikkelen. 

Al sinds 1852 heeft Haarlemmermeer een speciale plek in de Nederlandse samenleving. Niet alleen vanwege de aanwezigheid van onze nationale luchthaven Schiphol Airport, maar ook vanwege haar rijke historie is Haarlemmermeer in vele opzichten uniek. Het begon met de drooglegging van Haarlemmermeer en de komst van vele pioniers om het nieuwe land te bewerken. Ondernemend, saamhorig en innovatief zijn elementen die al vanaf toen diep in onze samenleving zijn geborgd. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de grootste gemeenten van Nederland met zo’n 150.000 inwoners en 31 kernen in een gebied van het Noordzeekanaal tot aan de Kagerplassen.

Van agrarisch tot de internationale handel en logistiek. Haarlemmermeer streeft ernaar een duurzame, innovatieve en dienstverlenende gemeente te zijn. We spelen in op de huidige trends en bereiden ons voor op de toekomst. We spelen vandaag al in op de ontwikkelingen van morgen en daar passen we onze strategie op aan. Op die manier bieden wij onze burgers de beste dienstverlening en maken we van Haarlemmermeer een fijne gemeente om in te wonen, te werken en te vermaken.

De gemeente is volop in ontwikkeling en is in Nederland leider op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie, zoveel mogelijk producten en onderdelen worden opnieuw gebruikt. In Park 20|20 komen deze begrippen op unieke wijze samen. Daarnaast betrekken we burgers steeds meer bij participatieprojecten. Samen met hen kijken we hoe onze woon-, werk- en leefgebieden steeds beter ingevuld kunnen worden. Hoewel we ons richten op de toekomst, wordt het verleden absoluut niet vergeten. Overal in de gemeente vind je de rijke historie terug.

Organisatiecultuur

Haarlemmermeer: een bewuste keuze

De gemeente Haarlemmermeer staat voor participeren (meedoen) en verbinden. Samen met onze burgers en bedrijven zoeken wij constant naar creatieve en duurzame ideeën om de leefomgeving te blijven verbeteren. We werken zo actief van buiten naar binnen.

Werken voor Haarlemmermeer is ‘Werken Vanuit De Bedoeling’. In onze gemeentelijke visie betekent dit dat onze burgers en bedrijven centraal staan. Dit vraagt iets van ons allemaal en daarvoor hebben wij vijf belangrijke organisatiethema’s benoemd waarnaar wij met elkaar werken:

 • Van buiten naar binnen
  We weten wat er speelt in de samenleving en we spelen daar op in.
 • Wendbaar en flexibel
  We staan midden in de samenleving en kijken vooruit op de verrassingen van vandaag en de veranderingen van morgen.
 • Professioneel en waarden gedreven
  We verstaan ons vak en we doen ons werk vanuit gemeenschappelijke waarden. Dat betekent dat wij aanspreekbaar zijn op ons werk en dat we elkaar daar ook op kunnen aanspreken.
 • Beter voor Minder
  We staren ons niet blind op gewoontes en routines, maar we kijken altijd of wat we doen beter, slimmer of goedkoper kan.
 • Strategisch vermogen
  We willen ons strategisch vermogen constant vergroten. We hebben daarom allemaal de verantwoordelijkheid om vandaag na te denken over morgen en om samenhang te zoeken in het werk wat we doen.

Doelgroep

Carrièremogelijkheden

Deze werkgever heeft op dit moment geen vacatures.