In deze doelgroepen zijn wij geïnteresseerd

MBO,HBO,WO


Actief in de branches

Overheid / Non-profit


Bedrijfscultuur

Dynamisch

Professioneel

Innovatief


Aantal werknemers

Nationaal: 1400

Internationaal: 0


Locatie hoofdkantoor

Taurusavenue 100, 2132 LS, Hoofddorp


Internationale carrièremogelijkheden

Nee

Contact opnemen of solliciteren

Gemeente Haarlemmermeer

Taurusavenue 100

2132 LS

0900 1852

recruitment@haarlemmermeer.nl

Social Media

Werken bij Gemeente Haarlemmermeer

Bouw mee, groei mee, doe mee. Jij maakt het verschil !

Over Gemeente Haarlemmermeer

Bouw mee.
Haarlemmermeer is een unieke, dynamische omgeving, waarin inwoners en bedrijven voorop staan en wij de ontwikkeling van hun leefwereld en belangen dagelijks helpen te realiseren. Werken voor Haarlemmermeer is “Werken vanuit de bedoeling”. Dat betekent dat inwoners en bedrijven centraal staan. Wij denken in wat kan en niet in wat niet mag. Kortom, Haarlemmermeer is volop in beweging en groeit enorm de komende decennia. Help jij mee bouwen? 

Groei mee,
Als je zo in ontwikkeling bent betekent dit dat we continue moeten kijken wat er nodig is om qua voorzieningen en middelen in de behoeften van onze mooie gemeente te kunnen voorzien. We werken daarvoor van buiten naar binnen. We zitten bij inwoners en bedrijven aan tafel, werken gebieds- en opgavegericht en maken professionele keuzes. Kortom, met jouw inbreng draag je direct bij aan onze groei ambities. 

Doe mee,
De Haarlemmermeerse diversiteit buiten, vraagt om variëteit binnen. Wij waarderen de inzet van iedereen die een actieve bijdrage wil leveren om samen met onze inwoners en bedrijven Haarlemmermeer dagelijks te helpen inrichten en te blijven ontwikkelen. Dus doe jij mee. Zet je ook in met jouw kennis en kunde voor Haarlemmermeer. 

Verleden en heden
Al sinds vroege tijden heeft Haarlemmermeer een speciale plek in de Nederlandse samenleving. Vanwege haar rijke historie is Haarlemmermeer in vele opzichten uniek. Het begon met veen afgravende boeren in middeleeuwen, een daardoor steeds groter wordend en bedreigend meer, de drooglegging van die grote Haarlemmermeer en daarna de komst van vele pioniers om het nieuwe land te bewerken. Ondernemend, saamhorig en innovatief zijn elementen die al vanaf toen diep in onze samenleving zijn geborgd. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de grootste gemeenten van Nederland met meer dan 160.000 inwoners en 31 kernen in een gebied van het Noordzeekanaal tot aan de Kagerplassen. En bieden we onderdak aan onze nationale luchthaven Schiphol. 

Van agrarisch tot de internationale handel en logistiek. Haarlemmermeer streeft ernaar een duurzame, innovatieve en dienstverlenende gemeente te zijn. We spelen in op de huidige trends en bereiden ons voor op de toekomst. We spelen vandaag al in op de ontwikkelingen van morgen en daar passen we onze strategie op aan. Op die manier bieden wij onze burgers de beste dienstverlening en maken we van Haarlemmermeer een fijne gemeente om in te wonen, te werken en te recreëren. 

De gemeente is volop in ontwikkeling en is in Nederland leidend op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie, zoveel mogelijk producten en onderdelen worden opnieuw gebruikt. In bedrijvenpark 20|20 komen deze begrippen op unieke wijze samen. Daarnaast betrekken we burgers steeds meer bij participatieprojecten. Samen met hen kijken we hoe onze woon-, werk- en leefgebieden steeds beter ingevuld kunnen worden. Hoewel we ons richten op de toekomst, wordt het verleden absoluut niet vergeten. Overal in de gemeente vind je de rijke historie terug.

Organisatiecultuur

Haarlemmermeer: een bewuste keuze
Werken voor Haarlemmermeer is ‘Werken Vanuit De Bedoeling’. In onze gemeentelijke visie betekent dit dat onze burgers en bedrijven centraal staan. Dit vraagt iets van ons allemaal en daarvoor hebben wij vijf belangrijke organisatiethema’s benoemd waarnaar wij met elkaar werken:

 • Van buiten naar binnen
  We weten wat er speelt in de samenleving en we spelen daar op in.
 • Wendbaar en flexibel
  We staan midden in de samenleving en kijken vooruit op de verrassingen van vandaag en de veranderingen van morgen.
 • Professioneel en waarden gedreven
  We verstaan ons vak en we doen ons werk vanuit gemeenschappelijke waarden. Dat betekent dat wij aanspreekbaar zijn op ons werk en dat we elkaar daar ook op kunnen aanspreken.
 • Beter voor Minder
  We staren ons niet blind op gewoontes en routines, maar we kijken altijd of wat we doen beter, slimmer of goedkoper kan.
 • Strategisch vermogen
  We willen ons strategisch vermogen constant vergroten. We hebben daarom allemaal de verantwoordelijkheid om vandaag na te denken over morgen en om samenhang te zoeken in het werk wat we doen.

Werken voor Haarlemmermeer betekent ook werken aan je eigen ontwikkeling en professionaliteit. De dynamiek vraagt om innovatieve denkers, mensen met ideeën en de energie en drive om dingen verder te brengen en voor elkaar te krijgen. In haarlemmermeer bouw je dubbel aan je gezonde toekomst. Die van onze inwoners én die van je eigen loopbaan. Leren, werken en ontwikkelen gaan hier hand in hand. Dus kies bewust voor Haarlemmermeer. 

Doelgroep

Haarlemmermeer zoekt MBO, HBO en WO geschoolde medewerkers. 

Bekende studierichtingen zijn:

- bestuurskunde

- planologie

- rechten

- sociale dienstverlening

- ICT / automatisering

- bouwkunde / civiele techniek

- projectontwikkeling / stedenbouw

- financieel / accountancy

Carrièremogelijkheden

Deze werkgever heeft op dit moment geen vacatures.
Sahaar png
Sahaar Jawanmardi
Inkomensspecialist bijzondere bijstand

"Vijf vragen aan Sahaar Waarom koos je voor een stage bij de gemeente Haarlemmermeer? “Grappig dat je het vraagt. Bestuursrecht was namelijk een vak dat me op school minder interesseerde. We behandelden bijvoorbeeld casussen over bijzondere bijstand voor de aanschaf van een wasmachine, terwijl ik écht impact wilde maken. Het was moeilijk om een stageplek te vinden, dus toen deze kans voorbij kwam ging ik ervoor. En dat was een goede keuze! De praktijk biedt namelijk veel meer dan ik had verwacht. Ik behandel complexe aanvragen en zorg ervoor dat mensen bijvoorbeeld niet op straat komen te staan.” En nu werk je bij de gemeente, hoe is dat gegaan? “Vanaf dag één kreeg ik veel hulp en ondersteuning. Mijn collega’s geloofden in me, lieten me fouten maken en stimuleerden me zaken uit te pluizen. Dat hielp me om snel te ontwikkelen. Toen mijn team bij de teamleider aangaf dat ze blij met me waren, werd ik al snel benaderd om in de zomervakantie te blijven werken. Daarna werd mijn contract verlengd en werkte ik naast mijn studie 24 uur per week. Dat heb ik met veel plezier gedaan. Inmiddels ben ik vast in dienst en werk nu als een fulltime inkomensspecialist” Studeren én werken: kun je dat combineren? “Nou en of. De gemeente is namelijk erg flexibel. Ik mag mijn eigen uren indelen en heb regelmatig functionerings- en ontwikkelingsgesprekken. En niet te vergeten: ik mocht zelfs mijn onderzoek hier uitvoeren.” Wat maakt je werk zo waardevol? “We leveren maatwerk en zoeken per situatie naar de beste oplossing. Als je alleen de regels volgt, kan het nadelig zijn voor de burger. Wij kijken verder: vanuit die visie helpen we mensen met meestal financiële problemen op langere termijn. Zo dragen we bij aan het bestrijden van armoede.” Heb je nog tips voor toekomstige stagiairs? “Ga het doen, zet de stap en denk in mogelijkheden. Zo heb ik zelf ervaren dat de praktijk veel uitdagender was dan ik dacht. Ook wil ik ze meegeven: zet door. Er zijn momenten geweest waarop ik mezelf afvroeg of het me wel zou lukken, maar ik zei nooit nee. Achteraf merkte ik dan dat ik het goed had gedaan, dat heeft me zelfverzekerd gemaakt.” "
Willemij Ruedisulj
Willemijn Ruedisulj
Clustersecretaris Samenleving, Sport en Cultuur

"Vijf vragen aan Willemijn Waarom past deze baan bij jou? “Mijn doel is om gelukkig te zijn. Daarbij past een baan die ik goed kan combineren met mijn gezinsleven. Daarnaast krijg ik energie van faciliteren, regelen, organiseren, nadenken en een toegevoegde waarde leveren. Deze bezigheden komen allemaal terug in mijn functie van secretaris binnen het cluster Samenleving, Sport en Cultuur. Van het voorbereiden van de planning-en-controlcyclus tot het meelezen bij beleidsstukken en doen van verbetervoorstellen: ik stort me met veel plezier op mijn diverse takenpakket. Wat mijn baan bij de gemeente ook bijzonder maakt, is de maatschappelijke impact: ik zet me in voor inwoners.” Wat maakt dat je in deze rol je werk en gezinsleven goed kunt combineren? “Ik krijg de vrijheid om mijn dagen flexibel in te vullen. Zolang ik er maar voor zorg dat mijn werk op tijd af is en dat ik mijn uren maak. Tegelijkertijd zijn er volop mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en ontplooien. Toen ik startte als secretaresse, zag mijn clustermanager al snel dat ik meer in mijn mars had. We bouwden mijn takenpakket uit, waardoor mijn baan me bleef uitdagen. Uiteindelijk voerde ik bijna alle taken uit die horen bij een baan als clustersecretaris, dus kreeg ik de kans om door te groeien.” Hoe heb je de sollicitatieprocedure ervaren? “Erg positief. Ik solliciteerde in eerste instantie op een andere functie binnen de gemeente, maar het was geen optimale match. Wel zagen de interviewers dat ik goed paste binnen de organisatie en legden ze mijn cv voor aan mijn huidige manager. Ze nam contact op en we hadden meteen een klik: ik werd aangenomen. Dit is een typerend voorbeeld, omdat we binnen de gemeente verder denken dan de grenzen van ons eigen werkgebied. We zijn betrokken en blijven leren, groeien en verbeteren.” Hoe blijf je je ontwikkelen? “We hebben een portal met online trainingen die we kosteloos kunnen volgen, zowel individueel als in groepsverband. Hier heb ik meer geleerd over subsidies verwerven, presenteren, grenzen aangeven en brieven schrijven. Ik schrijf me maandelijks in voor minimaal één cursus: zo breid ik mijn kennis uit. Verder mogen we na goedkeuring van onze manager externe opleidingen volgen.” Wat maakt de gemeente Haarlemmermeer voor jou een fijne werkplek? “Ten eerste de betrokken collega’s. Toen ik zwanger bleek te zijn, durfde ik het bijna niet te vertellen. Ik was namelijk nog maar kort in dienst. Maar mijn collega’s reageerden enorm enthousiast en feliciteerden me, dat heeft echt indruk op me gemaakt. Ik ervaar de cultuur als mensgericht en toegankelijk. We krijgen veel vrijheid en waardering, daardoor presteren we beter.” Word collega van Willemijn Bekijk onze vacatures. Of lees de verhalen van andere collega’s."
Jaap den Breejen
Jaap den Breejen
Teammanager bij het Ingenieursbureau

"Vijf vragen aan Jaap Waarom koos je voor een baan bij gemeente Haarlemmermeer? “Ik woon er en kan dus fietsend naar kantoor. Heerlijk. Daarnaast is het gemeentegebied veelzijdig: dit maakt mijn werk afwisselend. Elk grond-, weg- of waterbouwproject heeft zijn eigen charme. Van projecten in het centrumgebied tot op het boerenland, en alles daartussenin. Verder zijn er binnen de gemeente volop ontwikkelingen rondom de luchthaven en worden er veel woningen gebouwd. En niet te vergeten: er is aandacht voor de ontwikkeling van werknemers. Potentie, ambitie en groei staan voorop en je krijgt de kans om te oefenen en proberen. Daar krijg ik energie van.” Welk carrièrepad heb je binnen de gemeente bewandeld? “In 2004 begon ik bij de gemeente als toezichthouder voor buitenwerk. De passie voor grond-, weg- en waterbouw zit in mijn genen: mijn hele familie werkt in deze sector. Na een tijdje werd ik op basis van mijn ambities aangenomen als werkvoorbereider. Ik specialiseerde me en ging een aantal jaren later aan de slag als projectleider. In deze functie groeide ik van junior naar senior en pakte ik steeds meer managementtaken op: ik ging meer aansturen en adviseren. Ik sprak mijn ambities uit en mocht een leiderschapstraining en intern trainingsprogramma voor aankomende managers volgen. Uiteindelijk schoof één van de teammanagers door naar de functie van clustermanager en werd ik aangenomen in mijn huidige functie. Zoals je merkt heb ik veel kansen gekregen. Die heb ik met beide handen aangepakt.” Wat doe je als teammanager van het Ingenieursbureau? “Bij het Ingenieursbureau werken ongeveer 65 collega’s, aangestuurd door een clustermanager en drie teammanagers. Ik geef als teammanager leiding aan zo’n 28 medewerkers, verdeeld over drie teams: Reconstructie, Water en Specialistisch Advies. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat alle mensen het naar hun zin hebben, in hun kracht staan en optimaal kunnen werken. Gaat het niet goed? Dan ga ik met teamleden in gesprek. En als er bij opdrachten meningsverschillen zijn, grijp ik in. Ook voer ik goede gesprekken met werknemers over ambities, successen en ontwikkelpunten. Verder werf ik nieuwe teamleden, beoordeel ik cv’s en voer ik selectiegesprekken. Tot slot sta ik klaar met inhoudelijk advies en help ik teamleden op weg.” En waarom past deze baan bij jou? “Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen zich gewaardeerd voelt, wat je functie of opleidingsniveau ook is. In mijn rol kan ik daaraan bijdragen. Door interesse te tonen en bijpraatmomenten te plannen, geef ik ieder teamlid persoonlijke aandacht. Ook geef ik medewerkers mee: werk samen, ontrafel de vraag achter de vraag, maak heldere afspraken en schep de juiste verwachtingen. Naar mijn mening de sleutels tot succes.” Is er een moment in je carrière dat je echt is bijgebleven? Als projectleider gaf ik aan dat een opdracht niet haalbaar was. Ik wilde de juiste verwachtingen scheppen en een realistisch beeld geven. Dit zorgde voor enige onrust, omdat er al beloften waren gedaan naar de buitenwereld. Uiteindelijk gaf de directie aan dat ik gelijk had en waren de betrokken partijen blij met de heldere vooruitzichten. Dat voelde echt als een succes.” Word collega van Jaap Bekijk onze vacatures. Of lees de verhalen van andere collega’s."