Actief in de branches

ICT & Internet

Overheid / Non-profit

Techniek

Transport & Logistiek

Telecom


Bedrijfscultuur

Dynamisch

Professioneel

Grootschalig


Aantal werknemers

Nationaal: 1100

Internationaal: 0


Locatie hoofdkantoor

Schiphol


Internationale carrièremogelijkheden

Nee

Contact opnemen of solliciteren

Luchtverkeersleiding Nederland

Postbus 75200

1117 ZT

0204063639

recruitment@lvnl.nl

Social Media

Werken bij Luchtverkeersleiding Nederland

Bij LVNL regelen we luchtverkeersleiding binnen het civiele Nederlandse luchtruim, maar ook alles wat daarbij komt kijken.

Over Luchtverkeersleiding Nederland

Luchtverkeersleider worden

Luchtverkeersleiders zorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week voor het begeleiden van vliegtuigen in ons luchtruim en op Nederlandse vliegvelden. Op de grond zijn zij de ogen en oren van de piloten in de cockpit. Ze zorgen voor een veilige start en landing van honderden vluchten per dag, houden daarvoor de baan vrij op de grond, controleren overvliegend verkeer én sturen het de goede kant op.

Solliciteer direct

Organisatiecultuur

Doelgroep

Om in aanmerking te komen voor de selectie van luchtverkeersleider (civiel of militaire luchtvaart) beschik je over een vwo-diploma of hbo-propedeuse en ben je minimaal 17 jaar en maximaal 30 jaar op het moment van solliciteren. Daarnaast moet je bevoegd zijn om in de EU te werken.

Carrièremogelijkheden

Naast je taken als luchtverkeersleider kun je binnen onze organisatie bijdragen aan het vergroten en verspreiden van kennis op diverse terreinen.

Je kunt bijvoorbeeld teammanager van een groep operationele medewerkers worden, of operationeel supervisor.

Binnen onze internationale werkomgeving is er altijd wel een plek te vinden die past bij jouw ambities.

Competenties luchtverkeersleider

Er zijn een aantal persoonskenmerken waaraan je als luchtverkeersleider moet voldoen die we trainen in de opleiding.

Een goede luchtverkeersleider houdt altijd het hoofd koel, kan snel beslissingen nemen en die beslissingen zelfverzekerd overbrengen. Je denkt vooruit, anticipeert, verliest nooit de veiligheid uit het oog en bewaart het overzicht. Je praat, luistert en handelt op hetzelfde moment.

Opleiding en selectieprocedure

Om luchtverkeersleider te worden ga je eerst bij LVNL in opleiding. Deze duurt tweeëneenhalf tot drie jaar. De opleiding tot luchtverkeersleider is gratis, sterker nog, je krijgt direct salaris.

Voor de opleiding geldt een selectieprocedure. De job van luchtverkeersleider is verantwoordelijk en uitdagend. Onder andere een goede concentratie en ruimtelijk inzicht zijn vereisten om dit werk te kunnen doen. Dit en meer testen wij in de selectieprocedure om te bepalen of je geschikt bent voor de opleiding.

Arbeidsvoorwaarden en salaris

Luchtverkeersleider is een verantwoordelijke baan die veel van je vraagt. Hier staat een stevig pakket arbeidsvoorwaarden tegenover. Bij de start van je opleiding ontvang je direct al een salaris van €27.000 bruto per jaar.

Dit loopt tijdens de opleiding verder op. Na het afronden van de opleiding verdien je ongeveer €80.000 bruto per jaar (civiel) en € 52.300,- bruto per jaar (militair).

Je hebt daarnaast ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Deze werkgever heeft op dit moment geen vacatures.