In deze doelgroepen zijn wij geïnteresseerd

MBO,HBO,WO


Actief in de branches

Juridisch

Overheid / Non-profit


Bedrijfscultuur

Formeel

Professioneel

Resultaatgericht


Aantal werknemers

Nationaal: 150

Internationaal: 0


Locatie hoofdkantoor

Wilhelminaplein 14-16, Willemstad, Curacao


Internationale carrièremogelijkheden

Nee

Contact opnemen of solliciteren

Openbaar Ministerie - Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius & Saba

Wilhelminaplein 14-16

+5999 434-2150

Recruitment@OMCarib.org

Social Media

Werken bij Openbaar Ministerie - Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius & Saba

Over Openbaar Ministerie - Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius & Saba

Het Caribisch deel van het Koninkrijk bestaat uit de autonome Landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de drie openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (Caribisch Nederland). De Openbaar Ministeries zijn belast met de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde, zoals de opsporing en vervolging van strafbare feiten, en toezicht op de uitvoering (executie) van strafvonnissen in Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland. Het Openbaar Ministerie (OM Carib) heeft een nadrukkelijke rol als het gaat over het primaire proces, de interne en externe kwaliteit en innovatie van de rechtshandhaving. De Procureur-Generaal is eindverantwoordelijke van de Caribische OM-organisatie. Zie ook: Rijkswet openbare ministeries.

Organisatiecultuur

Het OM Carib wil een veilige en rechtvaardige samenleving, waarin de burger zich beschermd weet en misdaad niet loont. Daarom wordt gekozen voor interventies die zichtbaar, merkbaar en herkenbaar zijn voor slachtoffers, daders en de samenleving als geheel. Dat doen wij in elk van de landen in de zittingszaal, maar ook steeds meer daarbuiten. Om de criminaliteit zo effectief mogelijk te kunnen bestrijden is een integrale aanpak noodzakelijk en daartoe werken wij met steeds meer partners samen. Iedereen kan een partner zijn en bijdragen aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving met minder criminaliteit en meer integriteit. Ook de inbreng van u of uw organisatie stellen wij zeer op prijs. Samen slaan we de handen ineen en roepen de criminaliteit een halt toe.

Doelgroep

Het OM Carib is altijd op zoek naar gedreven professionals die een bijdrage willen leveren aan een veiligere samenleving. Als OM'er ben je: integer, professioneel, omgevingsgericht, transparant en zorgvuldig. Daarnaast beschik je over organisatiesensitiviteit. 

Er werken bij het OM Carib officieren van justitie, juristen en administratief juridisch personeel. Maar daarnaast werken er ruim 30 collega's in de bedrijfsvoering (facilitair, HR, finance, IT), beleid en strategie, communicatie, ondersteuning, etc. 

Carrièremogelijkheden

De omgeving waarin het OM Carib opereert verandert snel. Dat vraagt ook aanpassingsvermogen van onze medewerkers. Het OM Carib is een organisatie die investeert in de kwaliteit (opleidingen, training, ontwikkeling) van haar personeel en interne mobiliteit erg belangrijk vindt. 

Deze werkgever heeft op dit moment geen vacatures.