In deze doelgroepen zijn wij geïnteresseerd

MBO,HBO,WO


Actief in de branches

ICT & Internet

Overheid / Non-profit


Bedrijfscultuur

Informeel

Grootschalig

Resultaatgericht


Aantal werknemers

Nationaal: 19000

Internationaal: 0


Locatie hoofdkantoor

Amsterdam


Internationale carrièremogelijkheden

Nee

Social Media

Werken bij UWV-IT

Zinvol werk plús een inhoudelijke uitdaging. Zet jij je IT talent in voor UWV?

Over UWV-IT

Werken bij UWV is meer dan werk. Je zoekt altijd verdieping in je vak. Tegelijkertijd wil je ook bijdragen aan iets dat groter is dan jezelf. Zinvol werk plús een inhoudelijke uitdaging. Wij noemen dat Zinhoud. Want bij UWV werk je elke dag aan een samenleving waarin iedereen een plek kan vinden. Want wij helpen mensen bij het vinden van werk. Bij ziekte kijken we wat iemand nog wél kan. En we zorgen voor een tijdelijke uitkering als dat nodig is. Waarbij we erop letten dat iedereen zich aan de regels houdt. Zodat we de mensen helpen die daar recht op hebben. Daar hebben we veel mensen voor nodig, die allemaal een verschil maken

IT bij UWV

Bij ons bescherm je de gegevens van 1,2 miljoen klanten. Je bouwt mee aan de verandering van ons applicatielandschap. Je werkt met enorme data sets. UWV is een maatschappelijk dienstverleningsbedrijf dat draait op ICT. E-dienstverlening is belangrijk voor ons. Hierdoor kunnen we dienstverlening bieden die past bij de wensen van de burger, werkgevers, politiek en overige stakeholders.

We werken aan de thema’s:

  • Infrastructuur & Informatiebeveiliging
  • E-dienstverlening
  • E-werken
  • Bedrijfsvoering
  • Gegevenshuishouding

Digital bij UWV

Met 100 miljoen visits op uwv.nl en werk.nl zijn wij de grootste digitale dienstverlener binnen het publieke domein. Je hebt bij ons te maken met echte Big Data. Klant & Service kent diverse afdelingen waaronder Digitale dienstverlening, Data analyse, klantonderzoek en ICT hebben als doel om het digitale kanaal steeds toegankelijker te maken.

De klant van UWV

Onze klant bepaalt wanneer en via welk kanaal hij iets wil regelen en verwacht direct een persoonlijke en relevante reactie. Om dit te kunnen waarmaken, maken we het hem op het digitale kanaal steeds makkelijker. De klant kan zelfstandig digitaal zijn zaken regelen en diensten afnemen op het juiste moment. Wij laten proactief weten wanneer er iets wordt verwacht of klaarstaat. Zo wordt de klant geholpen met het vinden van werk of inkomen, of weet hij wat hij voor zijn personeel moet doen. De andere kanalen zetten we in voor de complexere taken én voor onze klanten die dat nodig hebben.

Vestigingen

UWV heeft kantoren door heel Nederland. Het hoofdkantoor van UWV staat in Amsterdam daar zit ook de ICT afdeling. 

Organisatiecultuur

Doelgroep

Als IT’er bij UWV kun je in verschillende functies werken. Bijvoorbeeld als ontwerper, analist, architect, service manager of security specialist. In alle functies bewaak je het belang van een goed werkend IT-landschap en stel je de business centraal. Je kunt ingewikkelde technische materie duidelijk overbrengen aan collega’s. En je formuleert onze behoeften scherp naar de leveranciers. Je bent zelf verantwoordelijk voor de resultaten en je eigen ontwikkeling. Je gaat moeiteloos om met veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast ben je inhoudelijk sterk, flexibel inzetbaar, klantgericht en leergierig. Dit is zinhoud in de praktijk: zinvol werk met impact op de samenleving, waarbij je je inhoudelijk kunt ontwikkelen.

Binnen Digitale Dienstverlening kun je in verschillende functies werken; o.a. UX design, visual design, redacteur, klantcommunicatieadviseur, productontwikkelaar, web-analist, e-mailmarketeer, seo/sea specialist, innovatiemanager, formulemanager.

Carrièremogelijkheden

Als UWV willen we het beste voor onze mensen betekenen. Ons streven is een goede werk-privé balans en ontwikkelperspectief. We bieden uitdagende banen met uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goed salaris, een dertiende maand, een modern keuzeplan arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke regelingen voor opleidingen en ontwikkeling.

Deze werkgever heeft op dit moment geen vacatures.