In deze doelgroepen zijn wij geïnteresseerd

MBO


Actief in de branches

ICT & Internet

Transport & Logistiek

Zakelijke dienstverlening


Bedrijfscultuur

Dynamisch

Teamgericht

Kleinschalig


Aantal werknemers

Nationaal: 120

Internationaal: 4000


Locatie hoofdkantoor

Parkstein, Duitsland


Internationale carrièremogelijkheden

Ja

Social Media

Werken bij Witron-On-Site-Services

Be innovative. Be committed. Be successful.

Over Witron-On-Site-Services

Witron is een Multinational die ondanks dat het snel gegroeid en marktleider in haar segment in staat is gebleken om een familiebedrijf te blijven waar elke medewerker telt. Met het motto van onze oprichter en eigenaar Walter Winkler maken we door onze medewerkers beter te maken ons product beter.

Werken bij Witron betekent een leven lang leren, werken bij de marktleider, werken bij een groeiende organisatie waar we nog oog voor elkaar hebben. Waar we hard werken maar ook tijd maken om plezier met elkaar te hebben en waar als je de kansen die je krijgt niet grijpt het echt aan jou gelegen heeft.

Witron is in 1971 opgericht door Diplom Ingenieur Walter Winkler in zijn garage in Parkstein (Beieren). In eerste instantie was het bedrijf gericht op het onwikkelen van software oplossingen in de logistiek. Van daaruit ontstond de vraag naar het eveneens leveren van de electrische onderdelen voornamelijk in de autoindustrie. Van daaruit heeft de heer Winkler een geautomatiseerd magazijn systeem ontwikkeld dat geadopteerd werd door de foodretail. Vanaf de jaren 90 van de vorige eeuw is de focus gericht geweest op de foodretail en werden niet alleen de software en electrische onderdelen door Witron geleverd maar worden tegenwoordig ook alle mechanische onderdelen van de geautomatiseerde magazijnsystemen in eigen huis geproduceerd.

Door de vraag van een klant die graag het systeem van de heer Winkler wilde kopen maar anagaf niet over de benodigde kennis en mensen te beschikken om het systeem te onderhouden is Witron On-Site-Services onstaan. Op het moment dat het logistieke systeem klaar is om overgedragen te worden naar de klant wordt het systeem naar het On-Site team overgedragen. Zij nemen voor de klant het technische onderhoud van het systeem over en kunnen de klant ook verder ontzorgen door het leveren van Operators, controlroom, It-erst etc.

Witron levert anno 2019 compleet geautomatiseerde magazijnen waar voor de verwerking van de goederen en afhandeling van orders voor de supermarkten geen handen meer aan te pas komen.

Witron heeft op dit moment ruim 4000 medewerkers, verdeeld over 16 landen. Ruim de helft daarvan werkt in de On-Site teams om de logistieke systemen van de Witron klanten te onderhouden en verder te ontwikkelen.

In Nederland is Witron On-Site Services vliegend van start gegaan met 3 projecten waarvan er 2 in April 2020 worden opgeleverd in Nieuwegein en Bleiswijk en waarvoor Witron 120 medewerkers zoekt. Het 3e project wordt naar verwachting in 2021 opgeleverd.

Organisatiecultuur

Witron is ondanks de snelle groei in staat gebleken om het gevoel van het familie bedrijf vast te houden. Elke medewerker is belangrijk en vanuit de filosofie dat als we onze medewerkers ontwikkelen we ons product ontwikkelen biedt Witron een levenlang leren. Bij Witron letten we op elkaar, staan voor elkaar klaar en heeft nog nooit iemand te vergeefs om hulp gevraagd. We wrken hard maar maken ook zeker tijd om plezier met elkaar te maken. Elke site is redelijk autonoom en wordt door de Site Manager aangestuurd.

Doelgroep

Witron zoekt voor het vervullen van haar vacatures voor Maintenance Technician kandidaten die hun MBO 4 Mechatronica hebben behaald, MBO Werktuigbouwkunde, MBO Electro Techniek of door ervaring gelijkwaardig zijn.

Carrièremogelijkheden

Binnen Witron kun je je op dirverse manieren ontwikkelen. Ten eerste de diepte in door je te specialiseren op een van de machines in het systeem, in de breedte door als all-round monteur zowel electrisch als mechanisch  lokaal of internationaal te groeien of door te groeien naar shifleader, de controlroom of manager van de techniek of de site.

Deze werkgever heeft op dit moment geen vacatures.